2011. június 27., hétfő

VD érdekességek

1. rész:Nos,mivel ahogy a szakmabeliek nevezik: "állóvíz van",ezért gondoltam pár dologra a nagy kedvenceitek felvonultatása előtt,szóval érdekességek,amiből akadt nem is egy a Vámpírnaplók történetében,épp ezért elsőként a Holdkőre kerestem rá. Elég sok részben benne volt,és eléggé sok jelentőséggel bírt,nos,nézzétek mik ezek:

Egy drágakő az érzékenységért
A görögöknél és a rómaiaknál erőkristályként szolgált, amely a hold tulajdonságait itt a földön felerősíti. Befolyásolja a termékenységet és a terhességet. A holdkő több életörömöt hoz és erősíti a női kisugárzást. Támogatja az érzékenységet és nyitottá tesz a spontán ötletekre
Előfordulási helyei: Skócia, Szicília, Kenya, Ausztrália
Ásványcsoport: szilikátok


Kapcsolódó csillagjegyek
Leginkább a halak, rák, bak csillagjegyben születettek számára alkalmas.

Lelki hatásai
A holdkő egy jó hallgatónő. A holdkő támogatja az érzékenységet, nyitottá tesz a spontán ötletekre, egy jó kő a meditációkhoz, támogatja a harmóniát és a mély érzelműséget, lelki kiegyensúlyozottságot ajándékoz. Nagy változóképességet és dinamikát kölcsönöz.
Érzékennyé tesz a szoba légkörére. A holdkő több életörömöt hoz és erősíti a női kisugárzást. 

 Viszont találtam róla egy olyan dolgot is,ami elég érdekes: 
holdko kristalyMiközben nálunk csak a 18. század vége felé vált népszerűvé ez a kő, addig a görögöknél és a rómaiaknál igen fontos szerepet játszott. Egy erőkristályként szolgált, amely a hold tulajdonságait itt a földön felerősíti. Nemcsak mágikus gyógyító kristályként tisztelték, hanem teaként fogyasztották, ami megvédett a legrosszabb betegségektől is.A holdkövet ajánlatos teliholdkor távol tartani magunktól,mert zavart okozhat. Darcia farkassá való átalakulása egy holdkő segítségével történt. I. Darcia Hold Könyvében szerepel egy legenda, mely szerint a világ kezdetén a farkasokból alkották az embereket. Azonban nem minden ember rendelkezik farkas ősökkel, akik viszont igen, azok is elfelejtették már, hogy lehet "visszaalakulni" farkassá. Darcia a kő segítségével megtalálta annak a módját (ebben segítségére volt a fél farkasszeme is), hogy képes legyen visszaemlékezni saját farkas múltjára - és így alakulhatott át.
…A holdkő csalta ide őket, hisz a legenda szerint birtokosa a farkasok királya egyben. Az idő múlásával egyre több (vér)farkas vonzódik a város köré, megtámadnak minden városból elmenőt, de a bejövőket nem bántják.
.


Ami azt illeti nekem is van egy ilyen holdkövem,nyakláncba,amit úgy nagyjából egy fél éve kaptam az anyukámtól,és teljesen meglepődtem amikor megtudtam hogy ez az a holdkő,amivel a VD-ben is találkoztunk. Igazából nem hiszem hogy bármilyen ereje lenne,de tény,hogy nyugodtabb vagyok,mióta használom.

forrás:http://thevampirediaries.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=1148618

Holdkő a Vampire Diaries-ben:

  • 0 megjegyzés :

    Megjegyzés küldése