2013. február 2., szombat

Elena ahogy J.L. Smith elképzelte

Ez egy eléggé érdekes történet,és akik olvasták a könyvet,vagy hallottak róla,bizonyára tudják hogy Elena a könyvben szőke hajú,és kék szemű.Nina ehez képest barna szemű és hajú,a sorozat készítői mégis őt választottak Elena szerepére.
Én mindenesetre jó döntésnek tartom,hiszen a CW által készített széria sokban eltér a könyvtől.Így a két Elenát is könnyebb elkülöníteni. Bár az alap karakterek megmaradtak,ahogy a belső tulajdonságaik is,de kívülről a legtöbb változott.
 (Érdekesség hogy a könyvben Bonnie vörös volt eredetileg,és egy másik könyvben (Rubinvörös) szintén egy karakter (név szerint Leslie) szintén vörös hajú volt és mint két esetben a filmbe viszont néger színésznőt választottak a rendezők. Hát ennek az okát is kutathatnánk,de ezt nem ebben a cikkben teszem.)
Szintén érdekes,ha a VD-ről beszélünk hogy a könyv mennyiben tér el a sorozattól. Mennyivel több vagy kevesebb az egyik  a másiktól. Én mindenesetre mind a kettőt szeretem,a könyvet és a sorozatot is,viszont egy tény, hogy a kettő két különböző történet,így én a legtöbbször nem is egy "kalap alá" veszem őket. Hiába ugyan az a címük,nem sokban hasonlítanak,de attól még szerintem mind a kettő a maga kategóriájában jó,bár a TV sorozat talán karakterileg sokkal színesebb és kidolgozottabb,viszont ezt a kérdést is rátok bíznám.
És visszatérve a címhez,a cikk fő témájához,találtam egy képet ahol Ninát szép szőke hajjal,és kék szemekkel,hát nem is tudom hogy fogalmazzak,mutatják,ábrázolják? A lényeg hogy egy ügyes Photoshop-os szépen átalakította a színésznőt,hogy láthassuk,milyen is lenne a könyvbéli Elena Gilbert. Nektek mi a véleményetek róla?