Szereplők\Színészek

szöveg és kép forrása:Wikipédia

Nina Dobrev:
  Nina Dobrev (született Nina Konsztantinova Dobreva; 1989. január 9.) kanadai színésznő. Szerepelt a Degrassi gimi című sorozatban a hatodik évadtól, ahol Mia Jonest, egy szingli tinédzser anyát játszott. Igazán híressé a Vámpírnaplók tévésorozattal vált, ebben Elena Gilbert szerepét játszva robbant be a köztudatba.
   Nina a Bulgáriában, Szófiában született. 2 éves korában Kanadába költöztek, ahol az Ontario állami Torontóban nevelkedett. Édesanyja művész, míg édesapja számítógépes szakember. Van egy bátyja, Aleksander, aki mérnöknek tanul.Dobrev a J. B. Tyrrell Sr. Public Schoolba és a Wexford Collegiate School for the Arts-ba járt az Ontario állami Scarborough-ban. Már nagyon fiatalon kimutatta lelkesedését és tehetségét a művészetek iránt: a tánc, a torna, a festészet és a színművészet iránt. Látogatta a torontói Dean Armstrong Acting iskolát, ahol számos tehetségkutató vállalat felfedezte.
A modellkedés reklámszerepekhez vezetett, ami aztán filmes meghallgatásokba ment át. Kis idővel ezután szerepeket kapott különböző filmekben, mint például a Fugitive Pieces-ben, az Egyre távolabban-ban (Away from Her), a Never Cry Werewolfban, és a Degrassi gimicímű tévésorozatban is. Szintén szerepelt a The American Mall című filmben. Jelenleg a Vámpírnaplók(The Vampire Diaries) című sorozatban játszik kettős szerepet. Elena Gilbertet alakítja, aki megakad a két vámpírtestvér között; valamint Katherine Pierce-t, Elena vámpír hasonmását, akinek szerelmi kapcsolata volt ugyanazzal a testvérpárral még az amerikai polgárháború idején.

Karaktere:
Elena Gilbert,a 17 éves Mystic Falls-i lány,aki beleszeret egy vámpírba,Stefan Salvatore-ba,de a dolgok csak bonyolódnak,amikor kiderül,hogy testvérével Damonnal együtt az 1800-as években egy lányt szerettek,történetesen Elena teljes hasonmását:Katherine Pierce-t,akit Klaus üldözött egészen az 1400-évektől kezdve napjainkig. És annyi szenvedés után,elvesztett barátja és ismerőse után, a két testvér közt őrlődve, a végső harcban feláldozza magát,hogy egy életet legalább megmentsen. Vámpír lesz,ami rengeteg fájdalommal jár. Kikapcsolja az érzelmeit,ami miatt más "ember" lesz. Amikor végre visszatér eredeti önmagához,választ...de mint tudjuk ez sosem a végső döntés.

Katherine Pierce eredeti nevén Katherina Petrova egy nagyon nehéz személyiség,aki kívülről önző és vérengző ,viszont ennek megvannak az okai,ugyanis az 1400-as évek vége felé Klaus meg akarta ölni,viszont Kat -vámpírként- épp hogy el tudott menekülni előle,aminek következményeként  Nicklaus megölte az egész családját,akik Bulgáriában éltek,később 1864-ben Amerikába ment,mégpedig Mystic Falls-ba,ahol kitöltve haragját,már rosszként mind két Salvatore fiú fejét elcsavarta és kihasználta szerelmüket. Az első évad végén nagy belépővel találkozunk vele a jelenben,és itt még vérengzőbb mint valaha,viszont amikor újból találkozik Klaus-szal háttérbe kerül,és Klaus megkínozza,persze ezt is túléli Kat,és sikeresen elmenekül Klaus elől. Katherine szíve viszont sokkal tisztább mint ahogy azt mutatja,hiszen minden adandó alkalommal segíti szerelmeit (Damon-t és Stefan-t,és meglepő,de Elijah-t). Minden cselekedete egy dologra épül,szerelem,szabadság...vagyis az emberi életre,amit végül meg is kap.


forrás:Wikipédia

Paul Wesley:
  Paul Wesley (1982. július 13.) amerikai színész. A Vámpírnaplók című tévésorozatból ismerhetjük leginkább, melyben Stefan Salvatore-t alakítja.
  Paul Thomas Wasilewski néven született a New Jersey állami New Brunswickben a lengyel Agnieszka és Thomas Wasilewski gyermekeként. A New Jersey állami Marlboróban nőtt fel. Van egy nővére, Monika, és két húga, Julia és Leah.
  Wesley a Christian Brothers Academy-ra járt a New Jersey állami Lincroftban, és középiskolai évei közül néhányat a Marlboro High Schoolban töltött. A középiskolai harmadik évében szerepelt a Guiding Light című szappanoperában, Max Nickerson karakterét formálta meg. A Marlboro High Schoolból átiratkozott a Lakewood Prep Schoolba, mely a New Jersey állami Howellben volt. Ennek az oka az volt, hogy az új iskolája képes volt alkalmazkodni a színészkedési programjaihoz. Ott 2000-ben érettségizett, majd egy félévig a Rutgers University-n tanult. A szülei támogatásával hagyta ott az egyetemet, amikor több szerepet ajánlottak fel neki, és rájött, hogy a színészettel is tud karriert építeni.
2005-ben változtatta nevét Paul Wesley-re. Így nyilatkozott erről: "a születési nevemet túl nehéz kiejteni! A családom beleegyezését kértem, hogy megváltoztathassam, és tényleg segítette a karrieremet."
Szívesen jégkorongozik és snowboardozik.Wesley-t érdekli a rendezés és az írás is.

Karaktere:


Stefan Salvatore egy kedves és jóindulatú srác aki történetesen vámpír, Mystic Falls-ba költözik,egy lány miatt,akinek a neve:Elena Gilbert. Elena ,viszont régi szerelmének Katherine-nek a hasonmása,ráadásul Stef bátyja is vele jön a városba,Damon,aki testvérét vissza akarja szoktatni az emberi vérre.A harc évszázadok óta húzódik,de (miután már vesztette el asz eszét,volt érzéketlen) fog-e még igazán boldog lenni,minden bizonnyal egyenlőre nem!

forrás:Wikipédia

Ian Somerhalder:
   Ian Joseph Somerhalder (született 1978. december 8.) amerikai divatmodell, színész és producer. A Lost című tévésorozatban Boonie Carlye-t alakította, a Vámpírnaplók című tévésorozatban pedig Damon Salvatore karakterét formálja meg.
   Ian Somerhalder a Louisiana állami Covingtonban született és nevelkedett, Edna és Robert Somerhalder fiaként. Két testvére van: egy bátyja, Bob, és egy húga, Robin. 10 éves korában modellkedni kezdett, 17 éves korában pedig a színészkedés mellett döntött.
2000 nyarán Somerhalder játszott a Will és a haverok(Young Americans) című rövid életű sorozatban, amely a Dawson és a haverok (Dawson's Creek) című sorozat snip-offja volt. Egy tekintélyes bentlakásos iskola igazgatójának a fiát, Hamilton Flemiget alakította. Hamilton szerelmes lett az egyik diáktársába, akiről azt hitte, hogy fiú, de valójában lány volt.
2002-ben Paul Dentont alakította A vonzás szabályai (The Rules of Attraction) című filmben, amely a Roger Avary-féle feldolgozása a Bret Easton Ellis-regénynek. A filmben együtt játszott James Van Der Beekkel,Shannyn Sossamonnal és Jessica Biel-lel.
Somerhaldert 2006 májusában a DNA Model Management top 10 férfi modellje közé sorolták.
Somerhalder vendégszerepelt Nick-ként a Tell Me You Love Me című sorozatban, melyben egy szexjelenetben teljesen meztelenül szerepelt Michelle Borth-tal. A sorozatnak egy évad után vége lett.
2009 szeptemberében szerepelt a Bérgyilkosok viadala (The Tournament) című filmben, melyben egy olyan bérgyilkost alakított, aki részt vett egy más bérgyilkosokkal folytatott halálos versenyben. 2009. október 10-én bejelentették, hogy szerepelni fog a Cradlewood című rémfilmben, melyet Harry Weinmann fog rendezni. A filmet 2011-ben fogják kiadni.
Somerhalder jelenleg a Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) című sorozatban Damon Salvatore karakterét formálja meg.Ezzel a szerepével nyerte meg az Entertainment Weekly "Sexy Beast" versenyét 2010-ben, melyben az Edward Cullent alakító Robert Pattinsont győzte le a szoros verseny fináléjában.

Karaktere:


Damon Salvatore kívülről egy kegyetlen gyilkos képét mutatja,viszont belülről egy érző lény,aki szerelmes Katherine Pierce-be,de a lány nem őt,hanem Damon testvérét:Stefant,választotta helyette,ezért,és mivel öccse változtatta át (teljesen) vámpírrá,hiszen ő itatta meg vele az emberi vért,örök gyötrődést ígért neki,és vele tartott Mystic Fallsba,ezért lett ő az egyik leggonoszabb ellensége Mystic Falls-nak,egészen Katherine,majd Klaus érkezéséig. Egyre inkább beleszeret Elenába,ahogy lassan a lány is belé,és közben testvéréről is gondoskodnia kell,aki épp gyilkost játszik.Szerelme erős,ez változtatja meg,jó ember lesz,és rengeteg csavar után végül elnyeri a lányt. Elvesztett barátja Alaric szavait idézve: "You've got the girl." És ez most számára mindennél fontosabb.

forrás:Wikipédia

Candice Accola:
  Candice Accola (USA, Texas, Houston, 1987 május 13.) amerikai színésznő és énekesnő, legismertebb szerepe Caroline Forbes a Vámpírnaplók című sorozatból.
   Candice Edgewood nőtt fel.Apja, Kevin, szívsebész, anyja, Carolyn válása előtt környezetvédelmi mérnök volt, majd háztartásbeli lett. Mindkét szülője a Republikánus Párt aktív tagja.Egy öccse van.
Tizenéves korában fedezte fel egy tehetségkutató ügynök San Francisco. Középiskolás éveinek közepén Los Angeles költözött, hogy a Highland Előkészítő Iskolába járhasson.Hat hónappal később kiadott egy CD-t It’s Always the Innocent Ones címmel. A középiskolát levelező tanulóként fejezte be 2005-ben. Első filmes szerepe a Pirate Campben volt, 2007-ben. Accola vendégszerepelt számtalan népszerű televíziós sorozatban: Így jártam anyátokkal, Odaát, Greek. Emellett filmekben is játszott, mint például: On the Doll, Juno, Deadgirl és a X's & O's. Emellett a Vámpírnaplók című televíziós sorozatban Caroline Forbes szerepét játssza.

Karaktere:


Caroline Forbes eleinte egy önző,és butuska lány szerepét játssza,de idővel a dolgok változnak,az első évad elejétől kezdve Damon manipulálja,és szívja a vérét. Így a csillogó Carolineból nagyon hamar egy zaklatott lány lesz,aki már kicsit sem hasonlít régi önmagához. Később végül rátalál a boldogság,ahogy a szerelem is,a kedvese nem más mint Matt Donovan,Elena régi barátja,de a második évad legelső epizódjában nagyot változik a világ Caroline körül,hiszen a hirtelen feltűnő Katherine átváltoztatja vámpírrá,így belecsöppen a vámpírok és vérfarkasok világába. Apropó,vérfarkasok,a kapcsolata szélén áll már Mattel,és egyre közelebb kerül Tylerhöz,kettejük között még egy csók is elcsattan,majd Matt szakít Carolinenal,(nem a csók miatt) , de vajon Tyler és Caroline összejönnek hivatalosan is? És ez a kapcsolat hova vezet ha kiderül Tyler Klaus egyik "rabszolgája",épp ezért menekülnie kell ha Klaus, a hibridek hibridje úgy kívánja,...de mi lesz ha ennek az ellentettjét akarja,és ezzel megadhatja-e a régi boldogságot Caroline-nak,aki már annyit változott,és mi van ha már mást szeret?


 Katherina Graham:
   Katerina Graham (Genf ,Svájc 1989 szeptember 5. ) svájci születésű, amerikai színésznő, énekes, táncos, modell. Vokálozott will.i.am kislemezén, valamint a Coca Cola és a Fanta üdítőitalok reklámjához adta a hangját. Televíziós sorozatokban szerepelt többek között a Lizzie McGuireben Jackson barátnőjeként, a Hannah Montana-ban Allisonként, és a Már megint Malcolm-ban. Graham jelenleg Bonnie Bennett szerepét játssza a Vámpírnaplók című sorozatban.Nemrégiben pedig, a hip-hop előadó Nelly videoklipjében, a Just a dream-ben szerepelt.
Karaktere:

Bonnie Bennett ,ahogy Caroline is Elena régi barátnői közé tartozik,viszont míg Caroline el van foglalva Damonnal,és a többi pasival,addig Bonnie Elenát segíti,mindenben amiben csak lehet. Viszont nehéz dolgokkal kell megbirkóznia,hiszen Bonnie egy boszorkány,aki meglepetten csöppen bele a vámpírok közé,és míg eleinte tart tőlük,a későbbiekben érzéketlen lesz,és kíméletlen. Caroline átváltozásakor ugyan úgy elítéli mint a többi vámpírt,de később rájön,hogy Caroline jobb szívűbb mint valaha. Bonnie a második évad hetedik részétől,az álarcosbáltól kezdődően kezd beleszeretni Jeremy Gilbertbe.Elena kisöccsébe,de vajon ez a kapcsolat hova vezethet? És miután rájön Jeremy képességére, összezavarodik és a képbe kerül az anyja,aki eddig titokban élt fogadott fiával. De végül Jeremyt választja. Történetük viszont mindig tragédiába fordul,sosem lehetnek együtt. Bonnie-t is látomások,szellemek,őrült élőhalottak(Silas) gyötrik,s végül maga is elbukik,de ekkor sem lehet együtt szerelmével,hiszen őt sikerül megmentenie. Lehet így még boldog vég?forrás:sztárlexikon

Michael Trevino: 

    Michael Anthony Trevino 1985 Január 25-én született Montebelloban, Kalifornia államban. Mexikói és Amerikai szülõkkel rendelkezik. Montebelloban nőtt fel, majd szüleivel átköltöztek Valenciába.

    A Cow Belles címû Disney filmben õ játszotta Jackson Meade szerepét Aly és AJ oldalán. Több filmben és nagysikerû sorozatban kapott kissebb-nagyobb szerepeket. 2005-ben kapta elsõ szerepét a Summerland címû sorozatban. A Charmed címû sorozat 8. évadjának egy epizódjában õ alakította Alistair-t. A The Riches sorozatban Brent szerepét játssza. 2007-ben a (rövid életû) Cane sorozatban Jaime Vega karakterét alakíthatta. A CW 90210 feldolgozásában is helyet kapott. 3 epizódon keresztül játszhatta Ozzie-t. 2009-ben a nagysikerû Vámpírnaplókban õt választották Tyler Lockwood megformálására. 2011-ben John Cusack oldalán fog szerepelni a The Factory címû thillerben.

Karaktere:

 

Tyler Lockwood a tipikus elkényeztetett fiú képét mutatja,egészen a második évad kezdetéig,amikor titok hálózzák be Tyler boldogságát. Apja halála után rokonuk,Manson jön a városba és felforgatja Tyler életét. 2X7. részében Tyler végül beteljesíti a vérfarkasok átkát,vagyis megöl egy embert. Nehéz időszak vár rá ez után,viszont a mára már kedves Caroline segít neki,amiben csak lehet. Így a második évad végére Tyler is 180°fordulatot vesz,persze a jobbik irányba. De,amint jobbra fordulnak a dolgok megjelenik Klaus,aki Tyler életét sem kíméli,hibriddé változtatja ezzel magához láncolja,és nincs mit tenni. De vajon a hosszú távollét után lehet-e Caroline és közte még happy end?

forrás:Wikipédia

Steven R. McQueen:

  Steven R. McQueen (született: Steven Chadwick McQueen (Los Angeles, Kalifornia 1988. július 13.) amerikai színész, legismertebb szerepe Jeremy Gilbert, a Vámpírnaplók című tévéfilmsorozatból és Kyle Hunter az Everwood című sorozatból.
Stacey Toten és a színész/producer Chad McQueen fia. Apai nagyszülei a színész Steve McQueen és a filippínó származású Neile Adams. Mostohaapja Luc Robitaille, az NHL egykori játékosa.

Karaktere:

Jeremy Gilbertet,Elena kisöccsét egy depressziós fiúként ismerhetjük meg,mivel szülei egy balesetben meghaltak és ,aki Tyler barátnőjéne,Vicky Donovanbe szerelmes. A lány viszont miután Damon átváltoztatja,gyorsan meghal,mivel régi drogosként a vérnek sem képes ellenállni,és nem bírja kontrollálni magát. Jeremy újból magába zuhan,de egy lány,Anna,segíti kiheverni régi szerelmét,és megmutatja neki a vámpírság előnyeit,viszont őt megöli John,Jeremy nagybátyja,így még egy hozzá közel álló embert elveszít,de Jeremy a második évad folyamán egyre csak erősödik és erősödik,és egy teljesen új és vonzó Jeremy képét mutatja,aki gyengéd érzelmeket táplál Bonnie,Elena legjobb barátnője iránt. De amint közelebb kerül hozzá,le kell mondania róla,hiszen láthatja a (halott) barátnőit,és nem tud választani.A rengeteg baleset nagyon megrázza,viszont harcos lesz,egy élő térkép,egy vadász,ki a várt gyógyír nyomát mutatja. Végül mégis elbukik,mint már sokan mások. De mihez kezd,amikor végül mégiscsak visszatér?

Sara Canning:

Sara Canning (Újfundland,Kanada 1987. július 14.) kanadai színész. Híres szerepe Jenna Sommers, a Vámpírnaplók című tévéfilmsorozatból. Szerepelt a 2009-es Fekete mező című játékfilmben. A sorozatból a második évad huszonegyedik részében írták ki.Karaktere:


Jenna Sommers,Elena és Jeremy gondját viseli,miután a nővére és férje belehalnak egy autóbalesetbe. Jenna régi szerelme feltűnése után rátalál a szerelem,mégpedig Alaric Saltzman által,aki egyébként a Mystic Gimi töritanárja,és a helyi vámpírgyilkos. Jenna egy jószívű,és kedves nő,aki Elenát és Jeremy érdekeit a magáénál is előbbre helyezi. Így miután a második évad legvégén rájön,hogy léteznek vámpírok,és vérfarkasok,hogy a világ nem olyan,mint azt eddig tudta,összetör,és Elena segít neki a dolgok feldolgozásában,ám amikor már olyan közel kerülnek egymáshoz Rickel,és rendeződnek a dolgok Elenával és Jeremyvel , hogy megmentse Elenát az életét áldozza újdonsült vámpírként.

Karaktere:
Alaric Slatzman a helyi töritanár,és vámpírölő,aki eltűnt felesége,Isobel hiányát próbálja kompenzálni,amikor Mystic fallsba költözik,és egyből talál is munkát,midkét értelemben,hiszen nem csak folytatja tanári pályáját,hanem még találkozhat igazi vámpírokkal is,Damon mellett áll,amikor csak kell,és beleszeret tanítványai nevelőjébe,Jenna Sommersbe. Ám hirtelen feltűnik Isobel is,mint Elena igazi anyja. Viszont ez nem hoz jelentős változást Ric életébe,annál inkább Elena és Jeremy nevelése,Jenna hirtelen halála után. Teljesen magába zuhan és ezen természetesen barátja Damon sem tud segíteni,már amikor próbálkozik. Alaric segít Elenának felkészülni a harcra,a vámpírok ellen. Szóval a vadász újabb vadászt képez. De a végén sajnos elbuknak. Alaric amikor megismeri Meredith doktornőt,kitör igazi éne,aki mindig is ott volt a felszín alatt,a gyilkos Alaric,majd a későbbi bonyodalmak következtében vámpírrá válik,de hogy lehet egy vámpírgyűlölőből vámpír? Ez az átmeneti folyamat a harmadik évad végéig tart. A búcsúzás ettől a karaktertől egyike volt a VD legnehezebb pillanatainak.hiszen Alaric Slatzman egy figura volt,és könnyítésként talán még feltűnik a jövőben,hiszen Jeremy láthatja majd. Matt Davis karakterét a harmadik évad 22. részében írták ki a sorozatból,de mint tudjuk,a halál nem jelenti azt hogy többé nem tűnhet fel...ami nagyon is jellemzi a sorozatot. A negyedik évad végén is láthatjuk,amikor újra együtt lehet barátaival,Damon-nal,Jeremy-vel,Elenával, és megtörténik egy (amúgy) lehetetlen esemény is,megismerkedik Lexi-vel is.

Karaktere:
Matt Donovannek mindig is nehéz élete volt,anyja soha sem volt otthon,mert újabb és újabb kérőit követte,ráadásul nővére,Vicky is drogpróblémákkal küzd,majd későbbiekben meghal,és Matt egyedül marad,de Caroline boldogságot hoz az életébe ,amikor egymásba szeretnek,ám amikor Matt rájön,hogy léteznek vámpírok,és hogy szerelme is az,szakít Carolinennal. A későbbiekben bebizonyítja hogy képes segíteni barátainak,mint Elena mellett az egyetlen ember. De kérdés az,hogy meddig bírja elviselni az egyedüllétet,és hogy melyiket választja a halált vagy az elétet (tele vámpírokkal)?És hogy, szerelme is vámpír?

Karaktere:
Klaus egy Ős,aki nem csak vámpír hanem vérfarkas is,de  akkor válik mindkettővé,miután elvégzi a hasonmási szertartást,a hasonmás nem más pedig ,mint Katherina Petrova,de neki valahogy sikerül elszöknie tőle,így Klaus dühödten de mégis türelmesen várja a következő hasonmás,Elena Gilbert érkezését,és amikor megtalálja megölni,bár Elena túléli az áldozati szertartást . Klaus pedig,miután Damont egy halálos vérfarkasharapás sodorja egyre közelebb a halálba,segít Stefannak gyógyírt keresni,a sebre,a gyógyszer viszont nem más mist Klaus vére,de kell cserébe neki valami más is,Stefan Salvatore,aki embereket öl.Az egykori barátja,és persze amint kiderül számára hogy Elena él,őt is el akarja kapni,és egy új hibrid sereget akar létrehozni,Elena vérének segítségével,az első áldozat nem más mint Tyler Lockwood. De amikor megérkezik a családja,több is kiderül róla,Apja utálata, a hármas szövetség Elijah, Rebekah és közte,és hogy anyja a halálukat akarja,és képes bármilyen fegyvert létrehozni ellenük,viszont ez az egész vámpír faj halálát jelentené. Végül megnyugszik,nyugalma oka pedig:Caroline. Tragikus fordulat hogy végül,amikor már ki is alakulhatott volna valami,otthagyja a lányt,a várost,elmegy New Orleans-ba,és új életet kezd.


A karakterekről szóló szöveg saját írás!